28.2.2017 DF-kokous / lpk:n kaluston terotus

Tahko tuotiin vartiokololle kokoukseen ja lpk:n kalusto terotettiin kuntoon.

Lisäksi käytiin läpi ”polttomerkinnän alkeet”, harjoiteltiin kärtsäämistä uusilla kolveilla. Pientäkin jälkeä saa aikaan siististi.

Ilmeisesti ”valinnainen veisto” tai muut luonnonlahjat auttavat monia tässäkin hommassa.

Mutta, vain tekemällä oppii!

Mati näyttää, ja kipinät sinkoilee. Tukevalla pöydällä tahko pysyy paikallaan. JOS pöytä ei ole tukeva ja painat liikaa, lähtee tahkokin vaeltamaan. Suojalaseja pitää käyttää. HUOM. Myös kertyvä kivipöly ja sen siivoaminen.

 

Kaikki vehkeet ovat nyt hyvässä terässä. Erilaisia kirveitä, vesureita yms. Jos tahkon kivet olisivat eri suuntiin, kuten joissain malleissa, työtilaa olisi paremmin myös pitkäteräisille /-vartisille esineille.