22.4.2017 Pikku Supikoirat kämpällä, tahko vajassa

Pääsiäisloma on ohitse, mutta ”gängi” on selvästi vielä jäässä, vain Eemeli lähti mukaan. Tosin Puput (+ Oona & Maria) ainakin olivat Törmässä….

Havujen alta löytyy vielä lunta, ja taivaalta sataa välillä rakeita.

Pikku Superit olivat rakentaneet kokouksissa linnunpönttöjä, joita on nyt ripustettu kämpän maastoon. 15-20 vuotta ehtikin mennä ilman?

Työkaluja EI kannata unohtaa metsään…! Naapurin tontilta löytyi meidän uusi saha, terä jo vahvasti ruosteessa. Vain pari viikkoa taisi riittää :o(

Kämpällä vajassa on nyt TAHKO! Suuret kiitokset XYZ-isälle! Työkalujen tylsyys on nyt vain omasta laiskuudesta kiinni ;o)

Tahko saattaa siirtyä vielä puuvajaan tms, jos vajaan tehdään hyllyt.

Naapurin tontilla keskityttiin viimeistelyyn ja savotan jälkien siivoukseen.
Vesurilla saa oksista havut hyvin irti. Havut on helpointa kuljettaa pressuun käärittynä.
Oksat polttopuiksi, havut ja risut metsään maatumaan. Taustalla päivän suosikki – tukkikiikku….
(Rakennus)puiden kuoriminen taitaa olla paremmin hieman isommille soveltuvaa hommaa (yläaste -). Nyt on tornin jalatkin kuorittu valmiiksi.
Havujen alta paljastui vielä mm. latvuksia, jotka pikaisesti muuttuivat polttopuiksi.
Pelkkiä havuja taisi mennä ainakin kuusi kuormaa. Jossain vaiheessa saattoi ”kuormasta” löytää myös 5/8-osaa piiloutuneita Supikoiria… Sama osasto testasi myös kahdeksan kuution risupinon toimivan hyvin tramboliinina.

Ahkerat Pikku-Supikoirat keräsivät myös monta korillista jo hyvin kuivuneita kuusenkuorisuikaleita. Nyt kasassa lienee ”jätesäkillinen”. Kesäkuivatuksen jälkeen nuo palavat kuin taula, siis erinomaisia sytykkeitä.

Eemeli & Kanto.

Ama, Krisse, SufQ.